Rabu, 11 November 2009


COOL EYES – A sign of relief
Mata adalah index kepada minda kita. Jangan anda memberi tekanan kepada mata. Bagaimana untuk tidak memberi tekanan kepada mata kita? Tidur untuk seketika, tutupkan mata dan berehat. Pandangan anda mungkin tepat tetapi perlu di ingat mata adalah organ utama yang menyebabkan stress (tekanan) pada diri kita.
Mata berfungsi sepanjang hari dan hanya berehat pada waktu kita tidur sahaja untuk mengembalikan tenaga yang hilang. Oleh yang demikian mata memerlukan kesejukan selain daripada titiskan ubat didalam mata untuk melegakan serta menghilangkan kepanasan.

COOL EYES adalah selamat serta mudah digunakan. Ianya juga merupakan alat yang disokong serta dicadangkan oleh pakar ophtalmologist kepada golongan:

i. yang menggunakan komputer, tv
ii. yang terdedah kepada cahaya yang keterlaluan
iii. yang memandu kenderaan
iv. yang terdedah kepada pecemaran udara dan debu
v. yang terdedaah kepada suasana yang berangin

Aplikasi:
  1. mengurangkan stress pada mata
  2. melegakan keletihan pada mata
  3. sakit mata
  4. kepedihan mata berair
  5. mata merah (konjunctivitis)
  6. kesukaran untuk tidur (insomnia)

Penggunaan:
- disimpan didalam peti sejuk selama minimum 1 jam
- letakkan diatas mata dan lilitkan disekeliling mata
- rehatkan diri untuk beberapa minit
- simpan semula didalam peti sejuk apabila sudah menggunakannya

## Pesakit ketarak tidak dibenarkan menggunakan produk ini selama 6 bulan selepas pembedahan mata.

Berminat hubungi: ayongzul 016-4407080
http://www.ayongzul.lelong.com.my
http://www.ayongzul.dbizworld.biz

RxTra - Makanan Sel & Penawar Semulajadi


Makanan Sel & Penawar Semulajadi

Rx-Tra™ adalah penemuan yang paling mengkagumkan dalam perubatan kesejahteraan sel. Ia merangkumi sains molekul, tenaga kosmik dan ekstrak terbaik alam semula jadi yang diadun sebagai minuman kesihatan 100% asli untuk seisi keluarga.

Rx-Tra™ adalah penemuan yang paling mengkagumkan dalam perubatan kesejahteraan sel. Ia merangkumi sains molekul, tenaga kosmik dan ekstrak terbaik alam semula jadi yang diadun sebagai minuman kesihatan 100% asli untuk seisi keluarga.

Ciri-ciri:

Ö Rx-Tra™ diproses dengan menggunakan Air bina semula Rx-WaterTM bersama dengan ramuan-ramuan terbaik alam semula jadi.
Ö Rx-Tra™ diproses dengan menggunakan Air bina semula Rx-WaterTM bersama dengan ramuan-ramuan terbaik alam semula jadi.
Ö Mengandungi Ekstrak Shilajit yang telah digunakan beribu-ribu tahun lalu sebagai ejen penyembuh dan dikenali dalam perubatan Ayurvedic sebagai "Penjajah gunung dan penghapus kelemahan".


v Mengandungi Asid Fulvik, iaitu elektrolit semula jadi yang paling kuat dan meneutralisasikan radikal bebas.
v Mengandungi Asid Fulvik, iaitu elektrolit semula jadi yang paling kuat dan meneutralisasikan radikal bebas.
v Mengandungi Ekstrak kulit anggur untuk meningkatkan aktiviti antioksidan.
v Mengandungi Vitamin C (Asid askorbik) iaitu nutrien larut air yang sangat penting dalam kehidupan.
v Mengandungi Asid sitrik sebagai antioksidan dan pengawet semula jadi serta menstabilkan ramuan, rasa dan warna.

Kebaikan

1. Mengimbangkan tekanan darah tanpa mempengaruhi denyutan jantung.
2. Mempercepatkan pemulihan semula oto-otot, tulang dan sarat.
3. Menambahkan tenaga asas kebatinan dan kerohanian.
4. Membantu mengimbangkan sel-sel dan kebolehan untuk meningkatkan penyerapan dan pengangkutan nutrien ke sel-sel yang memerlukan.
5. Anti-oksidan yang agresif bagi memusnahkan radikal bebas dan kesan penyahtoksikan yang baik.
6. Membantu melegakan masalah pencernaan, memperkuatkan sistem imun, mengatasi masalah stress, mempertingkatkan daya ingatan dan fungsi otak.
7. Membantu sintesis kolagen dan anti-penuaan.

Cara Penggunaan

Goncangkan botol Rx-Tra™. sebelum digunakan.
Tambah 10 titik ke dalam 250 ml air, kacau dan minum. Ambil dua kali sehari.

Important notes for users

1. Untuk semua masalah kesihatan - mulakan mengambil Rx-Tra™. setelah meminum Rx-Water™ sekurang-kurangnya 3 hari atau sehingga krisis pemulihan Rx-Water™.
2. Untuk penyakit kulit atau Gangren Diabetes - mandi dengan Rx-WaterTM atau berendam di dalam Rx-Water™. yang dicampurkan dengan Rx-Tra™.
3. Jika timbul sebarang masalah atau terjadi krisis pemulihan selepas menggunakan Rx-Tra™., kurangkan sukatan atau hentikan meminum Rx-Tra™. untuk sementara waktu

Air Bina Semula Rx-Water®;, Ekstrak Shilajit dan Kulit Anggur

Anda boleh membelinya di:

http://www.ayongzul.lelong.com.my

Selasa, 10 November 2009

Minyak Kelapa Dara

MINYAK KELAPA DARA

Kehebatan khasiat khazanah alam anugerah Tuhan

Minyak Kelapa Dara adalah minyak yang dihasilkan dari buah kelapa ‘organik’ yang segar, (bukan dari kopra) dengan kaedah yang tidak melibatkan penggunaan sebarang bahan kimia, suhu yang tinggi, tidak terhidrogen walaupun sebahagian, tidak juga menggunakan sebarang bahan pencair (‘solvent’) untuk mendapatkan hasil yang tinggi. Di antara ciri-ciri lain Minyak Kelapa Dara ialah, ia mengandungi asid laurik yang tinggi, sekitar 50-57% , dan asid kaprik sekitar 6-7%. Tidak mengandungi "trans fatty acid" kerana ia tidak melalui proses penghidrogenan walaupun sebahagian, dan masih mengekalkan kandungan anti oksida asli. Tidak melalui proses nyah bau dan nyah warna, dan masih mengekalkan bau aroma dan warna yang asli.
Oleh kerana penghasilannya sebagaimana perlakuan di atas, ia mempunyai jangka hayat yang lama (sekurang-kurangnya 2 tahun) berbanding jangka hayat minyak biasa yang cuma menjangkau maksimanya 1 tahun. Sementara bagi minyak kelapa biasa, semua perlakuan di atas dilakukan untuk menghasilkannya

Sementara ciri-ciri khusus Minyak Kelapa Dara Bio-Asli selain dari ciri-ciri di atas ialah, ia dihasilkan dari buah kelapa asli yang tidak diubahsuai secara genetik, diproses tidak melebihi dari 24 jam selepas dipetik, buah kelapa dipetik dari kebun yang tidak menggunakan bahan baja sebatian, dan tidak juga menggunakan sebarang bahan racun serangga.

Secara saintifiknya Minyak Kelapa Dara terdiri dari sekitar 50 % lauric acid dan 6-7 % capric acid. Kedua-duanya adalah tergolong dalam kategori ‘medium chain fatty acid’ yang mempunyai fungsi kebaikan tambahan untuk membentuk monolaurin dan monocaprin di dalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin dan monocaprin adalah monoglycerides yang bersifat antiviral, antibakterial dan antiprotozoal yang digunakan oleh tubuh badan manusia atau haiwan untuk memusnahkan ‘lipid coated’ virus seperti HIV, Herpes, cytomegalovirus, influenza,

Beberapa bakteria pathogen termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori, serta protozoa seperti giardia lamblia. Hasil beberapa kajian juga menunjukkan bahawa bahawa kedua-duanya juga menunjukkan kesan antimikrobial yang baik. Terbaru telah ditemui akan keupayaan monolaurin membunuh ‘lipid coated DNA dan RNA viruses’ termasuk HIV dan herpes, juga lain-lain mikroorganisma termasuk gram positif bacteria.

Di dalam ‘An Ilsi North America Special Conference’ telah di takrifkan bahawa fatty acid yang terdapat di dalam Minyak Kelapa Dara sebagai ‘Functional Food’ yang membawa maksud bahawa ia adalah makanan yang membekalkan komponen untuk kesihatan mengatasi komponen untuk tenaga. Secara mudah dalam makanan terdapat beberapa komponen yang bila diambil (dimakan/diminum) oleh manusia ia boleh digunakan oleh tubuh samada untuk membina tenaga, membina sistem daya tahan tubuh atau untuk kesihatan, membina sel-sel tubuh, serta beberapa fungsi minor yang lain. Bagi makanan yang dikelaskan sebagai ‘functional food’, jumlah bahagian atau jumlah komponennya yang boleh digunakan oleh tubuh untuk kesihatan mengatasi atau lebih banyak daripada jumlah komponen untuk tenaga dan lainnya.
Sumber Bio Asli

Ahad, 8 November 2009

Rx Coffee - Kopi Aura Pertama di Dunia


Kopi Aura Pertama di dunia

Kopi istimewa ini mengandungi Mahkota Dewa, Habbatus Sauda, Saffron, Ginseng, Koko dan menggunakan Kopi Arabika yang lebih lembut dan lebih beraroma.

Kopi Arabica dianggap sebagai jenis kopi yang paling baik dan mengandungi pelbagai nutrisi semula jadi yang boleh memberangsangkan minda, menambahkan kreativiti dan boleh menyekat selera makan dan pelbagai kebaikan yang lain.
Ciri-Ciri
Ö Kopi Aura Pertama di dunia.
Ö Diproses dengan menggunakan Rx-Water®.
Ö Mengandungi adunan kopi Arabica dan koko
Ö Tidak mengandungi asetat (yang memberi bau harum kepada kopi yang boleh membawa kepada masalah buah pinggang).
Ö Diadun menggunakan herba-herba terbaik di dunia iaitu Mahkota Dewa, Habbatus Sauda, Saffron dan Ginseng.
Kebaikan

Ö Mengandungi anti-oksidan dan Polyphenol untuk pencegahan penyakit.
Ö Meningkatkan kepekaan,kecerdasan, daya tahan dan aktiviti mental.
Ö Meningkatkan kealkalian dan mengurangkan keasidan dalam tubuh.
Ö Membantu peredaran darah.
Ö Membantu kitaran menstruasi wanita.
Ö Minuman kesihatan sekeluarga yang enak dan berkhasiat.

Cara pengambilan yang disyorkan

Masukkan satu paket ke dalam cawan berisi air panas dan nikmatilah rasa kopi beraroma. Sesuai diminum oleh semua peringkat umur.
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkannya, bolehlah hubungi saya di:
ayongzul 016-4407080
@